IZBIRA PRAVILNE SVETLOSTI LED ŽARNICE

Svetlost LED žarnice se meri v lumnih. Višja vrednost lumnov pomeni svetlejšo žarnico. Pri izbiri prave svetlosti LED žarnic je treba upoštevati predvideno uporabo prostora in osebne preference. Tukaj je nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali pri najboljši izbiri:

Določite svetilnost:

Stopnja svetilnosti označuje svetlost žarnice. Višja vrednost lumnov pomeni svetlejšo žarnico in obratno. Za določitev ustrezne svetilnosti za vaše potrebe uporabite spodnjo tabelo:

  • 200-300 lumnov: manjša spalnica ali kopalnica
  • 450-600 lumnov: večja spalnica ali dnevna soba
  • 800-1100 lumnov: kuhinja ali jedilnica

Upoštevajte barvno temperaturo:

LED žarnice so na voljo v različnih barvnih temperaturah, od tople bele do hladne bele. Topla bela (1900K-2200K) je najboljša za prostore, v katerih želimo bolj sproščeno vzdušje, kot so dnevne sobe in spalnice. Hladna bela (3500K-4000K) je boljša za prostore, kjer je zaželeno svetlejše, bolj energično vzdušje, kot so kuhinje in pisarne.

Razmislite o nalogi, ki jo opravljate:

Če boste LED žarnice uporabljali za opravila, kot sta branje ali kuhanje, boste morda želeli svetlejšo žarnico z večjo svetilnostjo. Po drugi strani pa, če želite v spalnici ali dnevni sobi ustvariti le sproščujoče vzdušje, je morda primernejša žarnica z nižjo svetilnostjo.

Preizkusite različne stopnje svetlosti:

Če niste prepričani, katera raven svetlosti je najboljša za vaš prostor, preizkusite nekaj različnih možnosti. Kupite lahko LED žarnice z nastavljivimi stopnjami svetlosti ali preprosto kupite nekaj različnih žarnic z različnimi vrednostmi svetilnosti, ki jih lahko preizkusite v svojem prostoru.

Upoštevajte velikost prostora:

Stopnja svetlosti, ki je primerna za majhno spalnico, morda ne bo primerna za veliko dnevno sobo. Pri izbiri prave stopnje svetlosti upoštevajte velikost prostora.

Ne pozabite na namestitev žarnice:

Stopnja svetlosti, ki je primerna za svetilo na nočni omarici, morda ne bo primerna za stropno svetilo. Pri izbiri prave stopnje svetlosti upoštevajte namestitev žarnice in način uporabe svetlobe.

Če upoštevate te dejavnike in si vzamete čas za preizkušanje različnih možnosti, lahko najdete popolno svetlost LED žarnice za svoje potrebe. LED žarnice so energetsko učinkovitejša in cenovno ugodnejša možnost, zato si je vredno vzeti čas za pravo izbiro.



Nazaj na spletni dnevnik

Contact form